Het creatieve jaar van Nationaal Atelier begon met de lancering van de Vier Jaargetijden Wedstrijden. Kunstmakers werden uitgedaagd om de diversiteit en pracht van elk seizoen vast te leggen. Kunstschilder Sam Drukker, veilingmeester Alexander Pechtold, voormalig directeur van de Wackers Academie Luk van Driessche en Curator Willem Bakker stonden voor de uitdaging om de wedstrijden te jureren.

Hieronder nog één keer alle winnaars van de Vier Jaargetijden Wedstrijden.

Winter
Tekst gaat verder onder video

Klik hier voor het uitgebreide Winter verslag.

Lente
Tekst gaat verder onder video

Klik hier voor het uitgebreide Lente verslag.

Zomer
Tekst gaat verder onder video

Klik hier voor het uitgebreide Zomer verslag.

Herfst
Tekst gaat verder onder video

Klik hier voor het uitgebreide Herfst verslag.

WINNAAR GRANDE FINALE
Renate Sombroek ging er met de titel Winnaar van 2023 vandoor. "Het landschap van Renate Sombroek mag dan helemaal achter in Veele zijn gemaakt, het dringt zich door haar rijke verbeelding en verrassende kleurgebruik naar de voorgrond als winnaar van de vier seizoenen. Een schitterend Oost-Gronings landschap opgebouwd uit eindeloos veel laagjes en stipjes kleurpotlood. Er is veel te zien over het hele beeld. Beneden paaltjes, bomen, struiken, paarse heggen en een fris bloeiend boompje. Met verfijnde en elegante vor- men brengt de kunstenaar alles bij elkaar door haar eenduidige vormentaal. Ook in de lucht zet dat door en ontstaan allerlei patronen en warm-koud contrasten. Spannend en onnavolgbaar. Geef Renate een vinger en ze pakt de hele hand. Maar misschien is de grootste kracht haar frisse en rijke coloriet." 

Schermafbeelding 2023-12-29 om 15.02.38.png


Naast al deze prachtige winnaars, hadden we ook nog een extra wedstrijd in co-productie met het magazine Vorsten. Meer over die winnaars en prijsuitreiking lees je hier.

En nu?
We hebben 2023 spectaculair afgesloten in Hoorn met de 5e prijsuitreiking én Grande Finale van dit jaar. Namens ons hele team wil ik alle deelnemers, genomineerden en winnaars bedanken voor het afgelopen jaar. En natuurlijk ook alle leden die dit jaar weer prachtige werken in hun online atelier hebben geplaatst. Elke dag geniet ik enorm van jullie creativiteit en ik kan niet wachten op jullie werken in 2024!

Kunstzinnige groeten,

Phy foto rond.png

Phylicia Akkermans
Projectleider Nationaal Atelier