Vorsten is hét tijdschrift voor koninklijke liefhebbers. In co-productie met dit prachtige tijdschrift kunnen we natuurlijk niet anders dan een koninklijke wedstrijd organiseren met het thema: FAVORIETE ROYAL

De opdracht20230529095649_beatrixlitho.jpg
De opdracht is simpel: vereeuwig een favoriete Royal. Portretteer Beatrix (zoals dit prachtige werk van ons jurylid Sam Drukker). Teken Amalia. Of boetseer Willem-Alexander. Laat de creativiteit zijn vrije loop!

Inzenden
Vanaf 5 juni 2023 tot en met 5 september 2023 kunnen deelnemers (uitsluitend leden van Nationaal Atelier) hun werken uploaden in hun eigen online atelier.

Lezer van Vorsten en nog geen lid van Nationaal Atelier? Met de code VORSTEN50JAAR maken deelnemers speciaal voor deze wedstrijd tijdelijk een gratis online atelier aan. Let op: deze code geldt enkel voor het MAKER-lidmaatschap (zie voorwaarden onderaan deze pagina). Klik hier om een eigen online atelier te maken.

Stappenplan
  1. Log in op Nationaal Atelier
  2. Voeg het ROYAL-werk toe aan het eigen online atelier
  3. Kies bij 'Meedoen met een wedstrijd?' voor 'Royal Wedstrijd' (dit is een belangrijke stap, vergeet dit dus niet!)
De volgende gegevens moeten vermeld zijn bij het werk:
  • Titel
  • Maten
  • Materiaal
  • Datum
  • Beschrijving van het Royal-werk: Wie is het? Waarom deze Royal? Wat is er bijzonder aan? 

Schermafbeelding 2023-05-29 om 10.48.10.png

Aantal
Het aantal werken per deelnemer is maximaal twee. Let op de belichting bij het fotograferen en zet alleen het werk op de foto. Meer tips over het uploaden van het werk? Klik hier.

Planning en prijsuitreiking
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 8 oktober en verschijnen – uiteraard met hun winnende werken en een interview! – in de jubileumeditie van Vorsten in november 2023. De winnende werken worden ook nog eens geëxposeerd op Atelierboot ‘de Sneeuwwitje’ in Leiden. 

Start wedstrijd: 5 juni 2023
Sluitingsdatum: 5 september 2023
Prijsuitreiking: 8 oktober 2023, locatie en tijdstip worden later bekend gemaakt

Winnaars kunnen hun winnende werken laten verkopen door Nationaal Atelier.

De jury
De jury bestaat uit Willem Bakker (Curator Nationaal Atelier) en Alida Dijk (Hoofdredacteur Vorsten). Meer weten over onze juryleden? Klik hier.

Inspiratie nodig?
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima kent natuurlijk iedereen, maar er zijn nog veel meer royals. Denk bijvoorbeeld aan Prinses Laurentien, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven of Prinses Mabel. Of maak een combinatie daarvan.

Tip:
 laat de creativiteit zijn vrije loop. Vaak worden de royals weergegeven als portret, maar denk ook buiten de gebaande paden. Een wandelende Beatrix door het bos, Willem-Alexander op de piste, spelende prinsesjes et cetera. 

Kijk ook op www.vorsten.nl voor inspiratie.

Klik hier voor meer informatie over de opdracht.

Beknopte spelregels
  • De wedstrijd is exclusief voor leden van Nationaal Atelier.
  • Lezers van Vorsten die nog geen lid zijn van Nationaal Atelier kunnen met de code VORSTEN50JAAR tijdelijk 100% korting ontvangen op het MAKER-lidmaatschap van Nationaal Atelier. Dit gratis lidmaatschap geldt tot 1 december 2023. Het lidmaatschap kan daarna verlengd worden tegen de dan geldende contributie.
  • De wedstrijd wordt georganiseerd door Nationaal Atelier in co-productie met Vorsten. Door deel te nemen aan deze actie gaat de deelnemer akkoord met de voorwaarden en mag Vorsten de deelnemers éénmalig benaderen met een aanbieding. 
  • De deelnemer is de maker van het kunstwerk, dat een origineel werk moet zijn.
  • Afbeeldingen van de kunstwerken worden door de deelnemers geüpload als jpeg-bestand (max. 2 Mb) in het online atelier van de deelnemer op de website van Nationaal Atelier.
  • De deelnemer geeft Nationaal Atelier toestemming om zijn/haar werk openbaar te maken en te (laten) publiceren.
  • De jurering is voorbehouden aan een door Nationaal Atelier gekozen jury.
  • De winnaars krijgen per e-mail bericht van de gewonnen prijs op het door de deelnemer opgegeven e-mailadres. 
  • De deelnemer geeft toestemming tot de verwerking van haar/zijn persoonsgegevens die verband houden met de deelname aan de wedstrijd.
     
Lees het volledige wedstrijdreglement hier.

SUCCES!