Een diverse groep getalenteerde kunstmakers gaat werken exposeren in de prachtige omgeving van landgoed 'de KijkOver' in Diepenheim.

  1. Wapke von Piekartz - Atelier Fingerspitzen
    In haar eigen atelier maakt Wapke beeldhouwwerken, schilderijen, maar ook gedichten. Een mooie tegenhanger voor het gezinshuis voor kinderen met een beperking dat zij samen met haar man runt. In haar kunstwerken staat 'verbinding' vaak centraal. Zoals de verbinding tussen moeder en kind. Wapke werkt met natuurlijke materialen, zoals steen, hout en wol. 

    Afbeelding1.jpg

    Wapke haar online atelier vind je binnenkort op onze website. 

  2. Marika Meershoek 
    Na een reeks exposities zowel binnen als buiten Nederland, vond Marika in 2019 haar artistieke thuis in Twente, waar ze haar eigen atelier in een voormalige apotheek heeft. Haar werken kenmerken zich door hun kleurrijkheid en expressiviteit, waarbij ze erin slaagt emotie en verbeeldingskracht vast te leggen. Opvallend is dat haar werken geen titels dragen, waardoor de kijker vrij wordt gelaten om zijn eigen verbeelding te laten spreken en zo een unieke interpretatie te creëren.

    Marika Meershoek P4 (80 x60 x4).jpg

    Klik hier om meer werk te zien van Marika.
     
  3. Marco Adriolo
    Met een achtergrond in werktuigbouwkunde en elektrotechniek, ontwikkelde Marco zijn passie voor schilderen als een meditatieve en intuïtieve uitlaatklep. Zijn kunst, vaak met een spiritueel verhaal, ontstaat door het laten stromen van gevoelens en het omarmen van onverwachte wendingen.

    img-20231030-134532.jpg

    Klik hier om meer werk te zien van Marco. 
     
  4. Teus Ruitenbeek
    Een gepassioneerde kunstenaar die zijn artistieke reis in 1986 begon. Voor hem is schilderen als reizen naar nieuwe werelden, waarbij de focus ligt op het vastleggen van de sfeer, lichtval en kleurencombinaties. Inspiratie haalt hij uit landschappen, de oude cultuur, maar ook vervallen voorwerpen. Zo ook de verbouwing van zijn huis. Vanaf de begane grond keek hij naar boven, en daar kwam zijn inspiratie voor een nieuw schilderij uit.

    schiderij NOK.jpg

    Klik hier om meer werk te zien van Teus. 

Je ziet het: het wordt een diverse, bijzondere, maar bovenal prachtige expositie. Binnenkort delen we de volledige lijst met exposerende kunstmakers op onze website en sociale media.

Daarnaast herinneren we je aan een bijzondere datum: zondag 21 april. Dit is de dag van onze eerste Nationaal Atelier Dag, een middag vol kunst, inspiratie en ontmoetingen met onder neer onze experts Sam Drukker en Alexander Pechtold.

Wil jij bij deze bijzondere dag aanwezig zijn als gratis toeschouwer? Meld je dan snel aan via info@nationaalatelier.nl.

De gehele expositie is te bewonderen van 18 tot en met 21 april en 25 tot en met 28 april. Meer weten over Kunstmoment Diepenheim? www.kunstmomentdiepenheim.nl

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze prachtige kunstervaring!

NB: Wist je dat je ook comments kan achterlaten op onze website? Laat ons en de makers weten wat je van hun werk vindt! 

Met kunstzinnige groet, 

Phylicia Akkermans
Projectleider Nationaal Atelier