De eerste 'pioniers-editie' van de Nationaal Atelier Dag vindt plaats op zondag 21 april, tijdens Kunstmoment Diepenheim. Het is de 18e editie van deze mooie kunstroute in de Hof van Twente. Diepenheim, dat vanouds bekend staat als het "kunst-stedeke" presenteert niet alleen werken in het dorp zelf, maar ook in het omliggende coulisselandschap via fiets- en wandelroutes. Met ruim 45 locaties en bijna 80 exposanten trekt het evenement jaarlijks een kleine 10.000 kunstliefhebbers. Nationaal Atelier heeft haar galerie in de tuin van rijksmonument en voormalig burgemeesterswoning 'De KijkOver' op landgoed Westerflier.

De Nationaal Atelier Dag:

1. Workshop Nationaal Atelier Kids:
14:00 uur: We starten de dag met een bijzondere en vrolijke, informele workshop voor onze kleinste kunstmakers. Als voorloper op Koningsdag dagen we leden uit hun (klein)kinderen te leren schilderen. Ben je opa, oma, papa of mama: laat je portretteren door je 'ukkies' als lid van de koninklijke familie. Je (klein)kinderen worden begeleid door vrijwilligers van Nationaal Atelier en niemand minder dan kunstschilder Sam Drukker en veilingmeester Alexander Pechtold. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Goed nieuws: er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
logo-na-kids-20240202154234.pngKIDS3.jpeg
 

2. Inspiratiesessie met Sam Drukker:
15:00 uur: Aansluitend op de workshop met (klein)kinderen starten we met de inspiratiesessie van Sam Drukker en met medewerking van Alexander Pechtold. Een motiverende sessie waarin Sam adviezen en tips deelt over het werk van aanwezige makers. Het is een interactieve sessie, want Sam en Alexander betrekken ook het publiek bij hun lessen en verhalen. Sam vertelt je er hier alvast meer over.

Wil jij aanschouwen en meeluisteren naar de adviezen en tips? Dat kan! We nodigen je van harte uit om als belangstellende aan te sluiten bij de sessie. Zo pik jij ook wat mee van de lessen van Sam en Alexander. 

20240115125245_12-SamDrukker1-kopie.jpg

3. Taxatie-sessie met Alexander Pechtold:
16:00 uur: Aan de hand van de geëxposeerde werken praat kunstkenner en voormalig veilingmeester Alexander Pechtold je bij over de financiële kanten van kunst. Leer als verkoper, koper of liefhebber hoe je de waarde van kunst kan taxeren. En doe mee met een nagespeelde veiling.

7-Sam_Alex.jpg

4. Borrels & Pannekoeken:
De eerste Nationaal Atelier Dag sluiten we natuurlijk af met een borrel. Hef samen met ons het glas vanaf 17:00 uur, eet een overheerlijke pannekoek, ontmoet andere kunstmakers en liefhebbers. En vertel ons hoe je deze dag hebt ervaren en welke suggesties en adviezen je hebt voor navolgende edities.

Exposeren?
Wil jij als Exposant-lid jouw werk exposeren tijdens de Nationaal Atelier Dag en de rest van Kunstmoment Diepenheim, 19 t/m 21 april en 25 t/m 28 april? Dat kan! We hebben nog de volgende mogelijkheden:

  • Beelden - nog plaatsen beschikbaar (let op: enkel weerbestendig)
  • Keramiek - nog plaatsen beschikbaar  (let op: enkel weerbestendig)
  • Foto's - enkel nog plek in het depot
  • Schilderijen & tekeningen - enkel nog plek in het depot

Kosten
  • Inspiratiesessie: € 165,- Vol, alleen nog mogelijk als toeschouwer (gratis)
  • Kids Workshop: € 30 - inclusief materialen
  • Combinatie: € 185,-
  • Taxatiesessie: gratis
  • Borrel: gratis (exclusief voor MAKERS & EXPOSANTEN)

Maar ben jij:
  • EXPOSANT-lid? Het volgen van de sessie en de workshop is inbegrepen in je lidmaatschap
  • Ben jij MAKER-lid? Dan ontvang je 25% korting 
  • Ben jij VRIEND? Dan ontvang je 10% korting 
     
Het exposeren tijdens Kunstmoment is exclusief voor EXPOSANT-leden.

Ben jij er 21 april bij? Meld je dan nu aan via info@nationaalatelier.nl
 
Kunstzinnige groet,

Phylicia Akkermans
Projectleider Nationaal Atelier

 Phy foto rond.png
Meer weten over Kunstmoment Diepenheim? www.kunstmomentdiepenheim.nl