De wedstrijd met thema 'VROUW' was de 2e maandwedstrijd van dit jaar. De opdracht was om jouw interpretatie van vrouwelijkheid weer te geven. En dat werd massaal gedaan. Met maar liefst 120 inzendingen van schilderijen, foto's en tekeningen toonden kunstmakers hun unieke kijk op de vrouwelijke kracht en schoonheid.

De derde plaats: Nikki van Veenendaal
Nikki, die nog geen maand lid is van Nationaal Atelier, geeft met haar werk 'More than a Woman' een krachtige, voor sommigen misschien zelfs sexy, vrouw weer. En voor velen waarschijnlijk herkenbaar: de start van dit werk ging moeizaam, maar toen haar paletmes eenmaal het canvas raakte ontstond heel vloeiend en natuurlijk dit beeld op doek. En van die moeizame start is niks meer te merken. 

Het werk van Nikki is een waar eerbetoon aan de veelzijdigheid en kracht van de vrouw. Met gouden accenten die de rondingen en vrouwelijkheid nog meer benadrukken, straalt het schilderij een unieke allure uit. Door de houding van de vrouw, oogt ze zelfverzekerd en sterk, waardoor het werk een krachtige boodschap overbrengt. 

Een terechte top 3 plek! 

Bekijk hier het werk van Nikki. 


De tweede plaats: Marthe van Rosmalen
Een totaal ander werk, met een andere boodschap: dat is 'Lady Like' van Marthe. Een tekening op 160 grams papier, gemaakt met een blauwe balpen. Op het eerste gezicht roept het werk vraagtekens op. Want waarom die middelvinger? Marthe legt uit: "Als klein meisje kreeg ik regelmatig te horen dat wat ik deed niet 'lady like' was. In bomen klimmen. Kapotte broeken. En af en toe misschien wat grof taalgebruik". Inmiddels runt Marthe haar eigen tattooshop en is ze dus ook nog eens creatief met balpen op papier. 

Het werk van Marthe is sterk, anders en met een duidelijke boodschap. Zij laat zien dat vrouwelijkheid niet alleen maar sexy hoeft te zijn, want ook vrouwen - of meisjes - mogen in bomen klimmen en in kapotte broeken rondlopen. Het is bijzonder knap hoe zij met slechts een balpen zo gedetailleerd kan werken.

Marthe is één van de exposanten tijdens Kunstmoment Diepenheim. 

Bekijk hier het werk van Marthe. 

De eerste plaats: Astrid Walraven
We blijven in het blauw, want ook onze nummer 1 en MAANDWINNAAR van maart is een 'Lady in Blue'. Gemaakt door Astrid, één van onze eerste exposant-leden die haar geëxposeerde werk direct verkocht! En dat verbaast ons niet, want keer op keer weet Astrid ons te verrassen met haar prachtige werk. 

Dit keer presenteert ze een verbluffende weergave van een dame in het blauw. Wacht ze op haar partner? Of misschien een minnaar? Gekleed in een ietwat verhullende jurk, lijkt ze klaar voor een diner buiten de deur. Met dit mysterieuze werk weet Astrid de kijker te intrigeren en aan het denken te zetten. 

Het talent van Astrid bekroonden we al eerder. Ze was één van de genomineerden van onze WINTER-wedstrijd en onze curator selecteerde haar in CURATOR'S CHOICE in onze Catalogus.

Bekijk hier het werk van Astrid. 

En nu?
Astrid, Marthe en Nikki: gefeliciteerd! Jullie komen automatisch in aanmerking om 'Kunstmaker van het Jaar' te worden, die aan het eind van het jaar wordt geselecteerd door onze juryleden waaronder Sam Drukker en Alexander Pechtold. 

En natuurlijk ook een grote dank aan alle andere deelnemers. Wij hebben weer met veel genoegen jullie werken bewonderd en kijken nu alweer uit naar meer van jullie!  

Wil jij jezelf blijven uitdagen? Doe dan mee met onze nieuwe wedstrijd met het thema BEKRONING!

Bekijk hier alle inzendingen van onze VROUW wedstrijd.