1. Rondleidingen in musea

Nu musea gesloten zijn plaatsen verschillende musea online video's over tentoonstellingen of kunstwerken. Lees deze blog voor diverse musea die je online kunt bezoeken. Ook in Museum Singer Laren neemt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm je mee door de tentoonstelling 'Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan'. In deze video vertelt hij over 'Passiebloem' van Piet Mondriaan. Klik hier voor de video en geniet van dit prachtige werk!
 
tips tegen verveling
Rondleidingen in musea


2. Lekker lezen

Eindelijk eens tijd om die stapel tijdschriften weg te werken die al maanden op je liggen te wachten! En heb je toch alles uitgelezen? Diverse musea, blogs en tijdschriften plaatsen elke dag artikelen online zodat je je niet hoeft te vervelen. Een aantal die je kunt volgen zijn: Kunstkieken, A Grey Lady, De Pont en Tableau Magazine. Tableau heeft net een nieuwe editie uitgebracht. Hier kun je de nieuwe editie bestellen!
 
Tableau Magazine


3. Tv programma's over kunst

Nog meer tips tegen verveling: op Museum TV vind je diverse video's terug over actuele tentoonstellingen en collecties. En ook hier kun je beelden terug kijken van het tvprogramma Nu te Zien! waarbij museumdirecteuren het hele land door reizen om kijkers te wijzen op een niet te missen tijdelijke tentoonstellingen.

Vanavond is ook de eerste aflevering van het tvprogramma Krabbé zoekt Chagall om 20.30 uur op NPO 2. Hij bezocht in die tijd met zijn vader een Chagall-tentoonstelling in het Stedelijk Museum. 'Je kunt gerust zeggen dat Chagall me enorm heeft geactiveerd.’ Daarom was het voor Krabbé ook glashelder dat, na zijn zoektochten naar Van Gogh, Picasso en Gauguin, Marc Chagall de volgende moest zijn. En heb je hem toch gemist? Hier kun je de aflevering terug kijken. 
 
tips tegen verveling
Krabbé zoekt Chagall
 

4. Creatieve hobby

Alles al uitgelezen of bekeken en weet je nog niet wat je moet doen? Ben je ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe hobby? Ga eens lekker schilderen of tekenen! Het is namelijk een goede manier om je hersenen fit te houden. Als je namelijk creatief bezig bent worden bepaalde delen van het brein geactiveerd. Deze delen hebben een positief effect op het welzijn van je geest, en van je lichaam. Bovendien zorgt het voor het verlagen van je stresslevel wat je in deze tijd goed kan gebruiken! Heb je geen ervaring met tekenen? Er worden tegenwoordig heel veel online teken- en schilderlessen aangeboden, zoals Tekenen met Marianne. Klik op de link om te zien wat de lessen inhouden: https://tekenenmetmarianne.nl/gratis-introductie/ en hier kun je een artikel lezen over de tekentechniek Frottage. 
 
tips tegen verveling
Tekenen met Marianne
 

5. Nationaal Atelier


Heb je inmiddels een aantal tekeningen gemaakt of schilderijen en wil je die graag laten zien aan je familie en vrienden? Dan is Nationaal Atelier de oplossing voor je! Maak een online atelier aan en plaats je werk erop. Dan kun je precies je voorderingen bijhouden en als je je eigen webpagina doorstuurt aan je familie en vrienden kunnen ze je werk liken en laten weten hoe mooi ze het vinden. En je kunt elke maand uitgekozen worden door de jury en maak je kans dat je werk in Tableau Magazine komt! Hier kun je je aanmelden. 

Wij hopen dat je dankzij deze tips voorlopig genoeg te de doen hebt! Mocht je nog andere tips hebben laat het ons weten! Stay home en be creative!