Vogelen

Vogelpracht wordt gemaakt in samenwerking met de Vogelbescherming en Sovon, een vereniging voor vogeltellers. Want vogels spotten of vogelen is namelijk helemaal van nu! Door corona is deze hobby in grote getalen door vogelliefhebbers omarmd. Lekker buiten wandelen in de natuur met een verrekijker en camera op zoek naar bijzondere exemplaren. Ook al is het vogelen helemaal van nu, vogels worden al eeuwenlang bestudeerd.


Vogelpracht

De tentoonstelling Vogelpracht neemt een vlucht door de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie. De tentoonstelling laat je niet alleen kennismaken met de schoonheid en de rijkdom van de vogelwereld, maar toont ook de veranderde biodiversiteit in het vogelparadijs ten opzichte van 200 jaar geleden.

De collectie van Teylers Museum op het gebied van vogelstudies is uniek: de bibliotheek herbergt de mooiste boeken en ook in de kunstcollectie zijn prachtige vogeltekeningen te vinden.
 

The Birds of America

Samen met de opgezette vogels van Naturalis maken ze de vogelpracht compleet, samen met een nieuw werk van de Haarlemse taxidermisten Darwin, Sinke & Van Tongeren. Zij lieten zich inspireren door de iconische flamingo uit The Birds of America van John James Audubon (1785-1851).
 
vogelpracht
American Flamingo,
uit: John James Audubon (1785-1851), 
The Birds of America (1827-1838),
Teylers Museum, Haarlem


De tentoonstelling Vogelpracht is nog tot en met 9 januari 2022 te bewonderen. 

Waar:
Teylers Museum 
Spaarne 16 in Haarlem
Route plannen

Wanneer:
17 juli 2021 t/m 09 januari 2022
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00

Tickets kopen:
Klik op deze link voor online tickets.