De opvallendste overeenkomst in het werk van de broers Sam & Flip Drukker is het werken met gebruikt materiaal. We herkennen in de assemblages van Flip onderdelen van muziekinstrumenten, veren, riempjes of plastic vorkjes. De dragers van de schilderijen van Sam waren ooit scheepszeilen, legertenten of zonnewering. Gevonden op straat, uit de container gehaald of opgeduikeld in een havenloods.
 
Is het zuinigheid – met de paplepel meegekregen – die hun werk duurzaam maakt? Toont het verhaal van het materiaal hun fascinatie voor geschiedenis waar beiden van doordrongen zijn? Of zijn het de speelse improvisaties van kleur, vorm en materiaal die leiden tot een volkomen nieuw beeld en die hen het plezier van het maken bezorgt? Bij de gebroeders Drukker komt kunst van de straat.
 
Sam & Flip Drukker


De broers hebben meer gemeen. Een schilderende oom (Flip J. Drukker, 1913 – 1996) en een portret tekenende tante (Jeanne Tuinhout - Bon, 1913 – 2008) beiden kunstenaar en geworteld in de traditie van rond de eeuwwisseling. Waar Sam’s sterk visuele uitgangspunt vooral de mens betreft, is bij Flip de insteek meer literair en historisch. Schoonheid en verval wedijveren op deze expositie evenals het verhaal en de poëzie.
 
Vanwege corona maatregelen is er geen gezamenlijke opening, maar op 24 en 25 oktober kunt u gedurende openingstijden het gesprek aangaan met Sam. In het weekend van 28 en 29 november is Flip er om uitleg te geven bij het werk. Met inachtneming van de coronaregels kan het zijn dat met meer dan 20 bezoekers tegelijk u even buiten moet wachten.
 
Voor meer informatie:

www.samdrukker.com
www.flipdrukker.nl