In de training ontdek je welke werkplek bij jouw creativiteit past. En je maakt er ruimte voor in je hoofd en in je agenda. Je leert namelijk alles over focus en energie. En als derde onderdeel leer je hoe je je creatieve ideeën omvormt tot praktische plannen. Zodat je elke dag creatief kunt zijn!


Hoe maak je ruimte voor creativiteit?

Een voorbeeld van wat je kunt verwachten in de training.
Een les over het maken van ruimte voor je werkplek.
 
1. Weg met de stapels
We beginnen met het overzichtelijker en mooier maken van je bureau of werkblad. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor creatieve projecten of werk je doet. Misschien zit je aan een bureau, of werk je aan een werktafel of werkblad. Of sta je te werken aan een schilderij. Kan allemaal. Het is ook van toepassing op je bureau dat in een kantoor staat. Het maakt niet uit wat voor beroep, droom of hobby je hebt, het gaat om de plek waar je creatief bezig bent. Die noem ik nu even werktafel.

Een lege werktafel staat natuurlijk erg opgeruimd. Het is fijn om zo te beginnen. En wat je op je werktafel legt is dan meteen waarmee je aan het werk gaat. Zet dus niet te veel op je werktafel zodat er ruimte is voor je goede ideeën en concentratie. Maar vooral: ruim de stapels op. Stapels zijn niet goed voor je!

Alles wat op je bureau ligt in een stapeltje zie je niet meer, is passief en maakt jou onrustig. Kijk maar eens naar zo’n stapel: word je er vrolijk van? Ik denk van niet.
Mappen en ordners die verticaal staan geven daarentegen energie.  Je kunt daar bijvoorbeeld tijdschriften-cassettes voor gebruiken en rechtopstaande mappen.

Een opdracht voor nu:
Ruim de stapels op en zet een plant neer op de plek van een stapel. Dat ziet er al veel beter uit toch? Er is nu al meer ruimte voor jouw creativiteit.

2. Een ruimte met energie
Zijn de stapels (bijna) weg? Dan is het een goed idee om naar de plek van je werktafel te kijken. Daar hebben we een videoles voor gemaakt.

Speciaal voor Nationaal Atelier leden ontvang je nu een leuk cadeau bij aankoop van de online training Ruimte voor Creativiteit! Nationaal Atelier-leden ontvangen een cadeaupakket van handbedrukte notitieboekjes bij het inschrijven voor de training Ruimte voor Creativiteit of The Artist’s Way. Notitieboekjes voor de opdrachten, om in te tekenen of om in je tas te stoppen en iedere ingeving in op te schrijven. 

ruimte voor creativiteit


Wat is Pronk Academie?

 


Wil je meer informatie over de online cursus Ruimte voor Creativiteit? 
Bekijk hier alle cursussen die de Pronk Academie aanbiedt!