Schilder jij Sebas?

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een online competitie voor amateurkunstenaars! Voor deze competitie is de opdracht: schilder een portret van de winnaar van vorig jaar, Sebas. Werk vanuit het gedachtegoed van Rembrandt, maar laat je zoals veel (moderne) kunstenaars, vooral inspireren en verwerk je eigen signatuur. het is niet de bedoeling dat je gaat schilderen vanaf een foto van Sebas, maar je portret moet dus gebasseerd zijn op de livesessie. 

Op zondag 15 november zal Sebas na de uitzending poseren via een livestream op de website van Project Rembrandt. Ook kun je dan vragen aan hem stellen. Deelnemers hebben van 15 november t/m 29 november de tijd om een foto van het geschilderde portret via de site te uploaden. Vanaf het moment dat je werkt geüpload is, kun je stemmen verzamelen! Het online publiek kan namelijk ook tot 29 november hun stem uitbrengen op het favoriete werk. Deze stemmen tellen mee in de eindbeoordeling, maar zijn niet doorslaggevend. 

Project Rembrand online competitie 2020


Rijksmuseum

De makers van het programma selecteren de beste en meest verrassende portretten. De jury bepaalt vervolgens samen met het online publiek de uiteindelijke tien winnaars van de online competitie. Deze winnaars ontvangen een schilderpakket en worden uitgenodigd om met hun werk naar de laatste uitzending van Project Rembrandt te komen op 6 december in het Rijksmuseum. In deze uitzending nemen zij deel aan de publieksjury die mee bepaalt wie de winnaar wordt van Project Rembrandt 2020!


Ga je ook meedoen aan de competitie?