Contemporary Art Collectors ontvangt elke dag honderden e-mails en inzendingen van kunstenaars over de hele wereld, die allemaal op zoek zijn naar bekendheid. Als gevolg hiervan hebben ze besloten om het Contemporary Art Collectors Art Book en het Emerging Artist Program te lanceren. Hun doel is om talent een kans te geven om bekendheid te krijgen en het ontdekken van opkomende kunstenaars van over de hele wereld. 

De gedrukte publicatie introduceert en presenteert elke kunstenaar en zijn werk en toont de reeks uiteenlopende nieuwe talenten. Het boek bevat hoogwaardige reproducties van het werk van elke geselecteerde kunstenaar, citaten van de kunstenaars over hedendaagse kunst en hun kunstpraktijk.

Er worden 100 kunstenaars geselecteerd om deel uit te maken van het Contemporary Art Collectors Art Book dat eind 2021 zal verschijnen. 

Contemporary Art Collectors

Programma 

Elke maand worden er zes artiesten geselecteerd die te zien zullen zijn op de website www.contemporary-art-collectors.com met een kort interview en op de sociale media kanalen Instagram (400.000 volgers) en Facebook (22.000 volgers). 

Houd er rekening mee dat ALLE  kunstenaars die hun aanvraag indienen, te zien zullen zijn op @contemporaryartcollectors Instagram en @vera_bertran Instagram (128.000 volgers). Een ingezonden kunstwerk wordt gedeeld met de link naar het Instagram-account van de kunstenaar. 


Voorwaarden

Een maximaal aantal van 8 afbeeldingen kunnen er worden ingediend. Alle aanvragers zullen in overweging worden genomen door middel van een beoordelingsproces. Houd er rekening mee dat een ingediende aanvraag niet automatisch garandeert dat je wordt gepubliceerd in het Contemporary Art Collectors Art Book of deel uitmaakt van het Emerging Artist Program. 


Inschrijfkosten

De inschrijfkosten bedragen €35,- waarvan de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Nepal Art House; een non-profit  organisatie die gratis onderwijs biedt via kunst en cultuur aan Nepalese kinderen, die over beperkte middelen en mogelijkheden beschikken. Kijk voor meer informatie op www.nepalarthouse.com.


Deadline

De uiterste inleverdatum is 21 mei 2021. 

Meer informatie over Contemporary Art Collectors?

Wil je nog meer inspiratie op het gebied van schilderwedstrijden?
5 x schilderwedstrijden voor amateurkunstenaars en (semi-) professionals.