Sta je op het punt om een belangrijke stap te zetten en heb je nog niet helemaal scherp hoe dat het beste aangepakt kan worden? De training bij Pronk Academie helpt je jouw energie (opnieuw) aan te boren, blokkades te herkennen en vooral ze op te ruimen. Een training die jou dat duwtje geeft dat je nodig hebt. 


Zo werkt het:

In de online cursus The Artist’s Way zijn twee instrumenten erg belangrijk voor het op gang brengen van het creatieve proces. Een daarvan is een Artist Date; een wekelijks terugkerend uitje.  Je houdt wekelijks ongeveer een of twee uur vrij om je innerlijke kunstenaar te voeden. Het is een uitstapje met jezelf dat je van tevoren inplant. Je neemt niemand mee, behalve jezelf.
 

Wat doe je?

Je brengt een bezoek aan een rommelwinkel, gaat naar een kunstgalerie of een aquarium of naar het strand en verzamelt schelpen. Of loop eens die kerk binnen waar je dagelijks langskomt. Luister naar het oefenen van de organist of het koor. Loop een stoffenzaak binnen en voel aan de verschillende stoffen, snuif de kruiden op in een winkel met exotische kruiden. Het hoeft niets te kosten, maar het brengt heel veel op: energie en nieuwe ideeën.
 
Het is natuurlijk geweldig dat je dit gewoon elke week kunt en mag doen. Een half uurtje tijdens je lunchpauze kan natuurlijk ook, als het je niet lukt om langer vrij te maken. Maar sla het niet over! En neem vooral een notitieboek mee en noteer wat je opvalt. Laat al je zintuigen werken. In de training komt deze Artist Date wekelijks terug door er over te schrijven en in de opdrachten te gebruiken.
 

Morning Pages

Het andere instrument zijn de Morning Pages of Ochtendpagina’s. Wij besteden daar in de training erg veel aandacht aan omdat die je ontzettend gaan helpen in jouw creatieve proces. Al bij de introductie leggen we daar veel over uit. Over het waarom, hoe, wanneer. En wat je er vervolgens mee doet. Ochtendpagina’s doe je elke ochtend.

In het kort komt het hier op neer: je schrijft zodra je wakker bent 3 pagina’s met pen of potlood in een schrift dat naast je bed ligt. Alle dingen die in je opkomen op het moment dat je net wakker bent, schrijf je op. En je leest het niet meer terug.
 
Wat deze Morning Pages met je doen en wat ze betekenen in de hele training, komt elke week weer terug. Als je er eenmaal aan begint en er een gewoonte van maakt om het elke ochtend te doen, dan ga je merken dat je frisser, opgeruimder en energieker aan de dag kunt beginnen. Maar het zal ook echt niet elke dag even fijn zijn om te doen.

Speciaal voor Nationaal Atelier leden ontvang je nu een leuk cadeau bij aankoop van de online cursus The Artist's Way! Nationaal Atelier-leden ontvangen een cadeaupakket van handbeschilderde notitieboekjes bij het inschrijven voor de training Ruimte voor Creativiteit of The Artist’s Way. Notitieboekjes voor de opdrachten, om in te tekenen of om in je tas te stoppen en iedere ingeving in op te schrijven. De cursusprijs voor The Artist’s Way is inclusief het boek van Julia Cameron, dat de basis vormt van de training. 


Wat is Pronk Academie?

 

 


Wil je meer informatie over de online cursus The Artist's Way?
Bekijk hier alle cursussen die de Pronk Academie aanbiedt!