Wie is Marina Abramović?
De in Joegoslavië geboren performancekunstenaar staat bekend om haar grensverleggende werk. Haar meest iconische werk is toch wel 'The Artist is Present' in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York in 2010. Gedurende 736 uur zat Abramović zwijgend tegenover bezoekers, wat een diepgaande en emotionele ervaring werd.

Haar kunst gaat vaak over uithoudingsvermogen, pijn, en de relatie tussen kunst en spiritualiteit. Abramović heeft de kunstwereld opgeschud en blijft een invloedrijk figuur in de kunst.


© Marina Abramović. Foto: Marco Anelli - via www.stedelijk.nl

Marina Abramović in het Stedelijk Museum Amsterdam
Van 16 maart tot en met 14 juli 2024 is de grootste tentoonstelling van de performancekunstenaar ooit in Nederland te aanschouwen. Met ruim 60 werken uit de afgelopen 50 jaar. Van haar vroegere werk die ze nog in Joegoslavië maakte tot haar baanbrekende performances met haar partner Ulay en solowerken waarmee ze nog steeds actief is. 

De tentoonstelling laat dan ook een mix zien van foto's, video's, sculpturen én live heruitvoeringen van iconische performances. Zelfs als bezoeker kan je deelnemen aan twee werken. Kortom: een tentoonstelling die je wilt zien én beleven. 

Maart Wedstrijd: VROUW
Is het toeval dat haar tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in maart opent? De maand waarin we Internationale Vrouwendag vieren. Toeval of niet: Marina Abramović is overduidelijk een sterke vrouw in de kunst. 

Laat je door haar inspireren en doe mee met onze thema-wedstrijd VROUW. Klik hier voor alle informatie over onze nieuwste wedstrijd. 

Tickets voor deze bijzondere tentoonstelling - of performance - zijn nu verkrijgbaar via  het Stedelijk Museum Amsterdam.  

Bron: www.stedelijk.nl