Ik kreeg een ongeluk. Wat behoorlijk, laten we het maar recht voor zijn raap zeggen, klote was. Maar in ruil voor dit ongeluk kreeg ik kunst en heb ik fantastische mensen op mijn dagbesteding ontmoet. En elke keer als ik er aan toe was, kwam er weer iets leuks op mijn pad. Ik kwam bijvoorbeeld heel ver in de voorrondes van het tv-programma Project Rembrandt. Hierdoor besloot ik dat het nodig was om schilderlessen te gaan volgen en wat was dat waanzinnig! Dat ik uiteindelijk net de tv-ronde niet heb gehaald, vind ik helemaal niet erg meer. Ik denk zelfs dat het veel te vermoeiend voor mij geweest zou zijn. Maar sinds ik die cursus gevolgd heb, is er een wereld open gegaan op het gebied van schilderen. Ik heb zo ontzettend veel geleerd in 8 lessen, dat ik er nu een jaar later nog steeds op teer.

Mensen vragen mij wel eens hoe het toch komt dat ik zulke leuke plekken heb waar ik mag exposeren en vooral waarom niemand hen vraagt. Mijn standaard antwoord: Heb jij die waanzinnig gave galerie al gevraagd of ze misschien plek hebben voor jouw net zo waanzinnig gave werken? Leuke dingen komen meestal niet door af te wachten heb ik ervaren. Dat ik er in geloof dat als iets zo moet zijn, het gebeurt. Dat betekent niet dat ik op mijn luie krent ga zitten wachten. Ik ga op zoek naar dingen die bij mij passen. Ik kijk om me heen. Ik maak contact met (vreemde) mensen en ga op zoek naar mogelijkheden.

Zo lagen mijn lessen stil door de Corona voorzorgsmaatregelen. Ik gaf om mij heen aan dat ik dit heel erg miste en zo kwam ik via via in contact met een vrouw waar ik een mega leuke klik mee heb. Eén keer in de maand ga ik naar haar toe met mijn werk en kom ik met borden vol tips en energie terug en kan ik weer verder met mijn werk.
 

“You know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.”
Benjamin Mee, We Bought a Zoo
 


Soms is dat spannend. Soms doe ik iets wat ik doodeng vind. Maar het ergste wat er kan gebeuren, is dat ik in precies dezelfde situatie blijf zitten als waar ik nu in zit, en daarin vast blijven zitten vind ik vaak enger dan uit mijn comfortzone treden.

Een wedstrijd kun je niet winnen zonder mee te doen. En zo is het ook met het leven heb ik ervaren. Probeer, experimenteer en ga voor iets waar je misschien nog niet klaar voor denkt te zijn. Laat het gebeuren, durf te leven en haal er uit wat op je pad komt. Wees niet bang als iets niet lijkt te werken, dan moet er gewoon nog iets op je pad komen wat beter bij je past. Durf nieuwe dingen te proberen, want misschien is datgene wat het beste bij jou past, wel niet hetgene wat je zelf uitgekozen hebt. De wereld zit vol met mogelijkheden, je hoeft ze alleen nog maar te zien en te grijpen.

Liefs, Ilana

Wil je meer over Ilana weten?
Instagram
Facebook
 
Website

Meer lezen?
Blogger Ilana de Boer stelt zich even voor!
Your Body is Amazing
Fouten maken verleer je nooit
Doorzetten is geen optie, het is de enige weg vooruit
Zes dingen die ik geleerd heb over kunst en kunstenaars