De jury heeft zorgvuldig elk werk beoordeeld en haar keuzes gemaakt op basis van orginaliteit, techniek, maar ook emotionele impact. Het was een moeilijke taak, maar de juryleden hebben hun favorieten geselecteerd.

Het is nu aan jou: breng je stem uit op jouw favoriete genomineerde werk en wie weet wint dat werk wel de Publieksprijs!

Voordat we de genomineerden bekend maken, eerst nog even dit:

Feestelijke opening Sneeuwwitje
Op zondag 9 juli openen we het nieuwe onderkomen van Nationaal Atelier: de ingrijpend gerenoveerde atelierboot de Sneeuwwitje in Leiden, de stad van Rembrandt van Rijn. En daar heffen we graag het glas op met al onze leden, lezers en volgers!

Na jaren van verval is het schip in ere hersteld door de huidige eigenaar Emmanuel Verhagen en klaar om nieuwe kunstenaars te ontvangen en geselecteerde werken van Nationaal Atelier-leden te exposeren.

De opening vindt plaats op zondag 9 juli tussen 15:00 - 17:00 uur op het Ankerpark 1 in Leiden. Met sprekers als o.a. Alexander Pechtold (kunsthistoricus en jury Nationaal Atelier) en Amito Haarhuis (voorzitter Cultuurkwartier Leiden en directeur Rijksmuseum Boerhaave) belooft het een memorabele middag te worden.

Op 9 juli kan je niet alleen de boot bewonderen, maar ook de genomineerde werken van de Lente Wedstrijd. 

Kom jij ook? Meld je snel aan via info@nationaalatelier.nl want vol = vol.

En dan nu.. Tekst gaat verder onder foto.

Sneeuwwitje.jpg

De genomineerden voor de Lente Wedstrijd zijn: klik hier.

Aan alle deelnemers van de Lente Wedstrijd: BEDANKT. Jullie hebben allen prachtig werk geleverd.

Tot de volgende wedstrijd! (of 9 juli in Leiden..?!). Op 8 en 9 juli vinden in Leiden ook de Rembrandtdagen plaats. Genoeg te doen in Leiden dus!