De tentoonstelling laat zien dat Van Gogh heel veel lange, innige relaties had met familie en vrienden. En dat hij van collega-kunstenaars vriendschap, waardering en erkenning ondervond. Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum: ‘In deze expositie tonen we Vincent door de ogen van hen die van hem hielden. Door middel van zijn kunstwerken, brieven en zelden getoonde persoonlijke objecten vertellen we intieme verhalen over zijn relatie met degenen die hem nabij waren. Zo krijgt de bezoeker meer begrip voor Van Gogh als persoon, maar ook voor Van Gogh als kunstenaar. We weten allemaal hoe belangrijk vriendschappen, liefde en familie zijn voor je eigen ontwikkeling. Daarop vormde Van Gogh geen uitzondering.’
 
Gastconservator Sjraar van Heugten, voormalig hoofd collecties van het Van Gogh Museum bedacht het concept en werkte nauw samen met Helewise Berger, conservator 19e en 20e eeuw van Het Noordbrabants Museum. De tentoonstelling opent op 21 september aanstaande en duurt tot en met 12 januari 2020.


Foto: Jan-Kees Steenman

Kaarten voor de internationale tentoonstelling Van Goghs intimi. Familie, vrienden, modellen zijn online te boeken via www.hnbm.nl/intimi. Bezoekers kunnen vooraf een dag en de gewenste aanvangstijd (timeslot) reserveren zodat zij verzekerd zijn van toegang.