Jaap zijn liefde voor kunst en tekenen heeft altijd in hem gebroeid, maar het was pas zo'n 6 jaar geleden dat hij deze passie serieus omarmde, vooral nadat zijn kinderen het huis uitgingen. 

Jaap is een wildlife-schilder: hij richt zich namelijk voornamelijk op de schoonheid van de natuur en haar levende wezens, met een speciale voorliefde voor vossen en reeën. Elk schilderij dat hij creeërt is uniek en dient als een eerbetoon aan de prachtige natuur die we soms dreigen te verliezen. 

Naamloos.jpg

Als autodidact heeft Jaap zichzelf ontwikkelt in olieverf technieken, zoals nat in nat of alla prima. Ook pakt hij soms het potlood en laat hij zich zelfs inspireren door de technieken van de oude meesters. 

Jaap zijn grootste inspiratiebronnen zijn Rien Poortvliet en Robert Bateman. Echte meesters in eenvoud, zoals Jaap ze omschrijft. Verder laat Jaap zich inspireren door de natuur en haar bewoners zelf door veel foto's te maken. 

international-artelier-wedstrijd-2023-herfst-1-3.jpg

Als kunstmaker droomt hij ervan om meer bekendheid te krijgen in zijn genre en denkt hij aan creatieve projecten, zoals kalenders, agenda's en briefkaarten. Jaap heeft dan ook met plezier meegewerkt aan onze Catalogus, waar wij hem natuurlijk erg dankbaar voor zijn!

We nodigen je van harte uit om Jaaps kunstwereld te ontdekken en te genieten van de natuurlijke pracht die hij met liefde vastlegt. KLIK HIER voor zijn online atelier. 

img20200320-22481096-bewerkt.jpg