Dominique van der Mee

 

 
is hoofdredacteur van Tableau Magazine. Vanuit haar kunst en culturele achtergrond en haar passie voor beeldende kunst is ze de afgelopen 20 jaar werkzaam geweest in de kunstsector. Van het organiseren van exposities samen met hedendaagse kunstenaars tot het adviseren in contemporary art voor particulieren en bedrijven. 

Waar ga je op letten bij het beoordelen?
Ik ga beoordelen op techniek/ambacht/esthetiek/concept en het belangrijkst wat mij persoonlijk betreft: emotie... stelt het werk mij een vraag... wil ik hier meer van weten, zit er een stuk vervreemding in of is het gewoon een mooi werk, raakt het mij? 
 

Jeffrey de Bruin

 

 
ook wel bekend als de Stadtekenaar van Rotterdam. Jeffrey tekent bijna zijn hele leven. Hij heeft grafische- en media vormgeving gestudeerd en werkte als game- en webdesigner. Maar de liefde voor tekenen is altijd gebleven. Daarom ging hij naar de Kunstacademie in Antwerpen en werkt hij nu als beeldend kunstenaar.
Daarnaast is hij één van de organisatoren van Urban Sketchers Rotterdam. Elke maand organiseren ze tekenmiddagen op verschillende plekken in Rotterdam om zo de verhalen van hun stad te vertellen. Ook host hij sessies modeltekenen in zijn woonkamer. Hij wil mensen verbinden via creatieve activiteiten. 

Als portrettekenaar maakt hij snelportretten op evenementen. Als stadsgids geeft hij tekentours in Rotterdam en Schiedam. Zijn werk maakt deel uit van particuliere- en bedrijfscollecties in binnen- en buitenland. Hij heeft geëxposeerd in de Stationshuiskamer, Markthal, Kunsthal en Tent Rotterdam. Zijn stadsgezichten zijn te koop bij de Stayokay, Enfant Terrible en het Maritiem Museum Rotterdam. 

Waar ga je opletten?
Ik ga letten op het volgende: is het karakter van het monument goed gevat? Is het monument met enige vaart, lef en humor getekend of geschilderd? Is er een persoonlijke lijnvoering en/of kleurgebruik toegepast?

Meer weten over de Stadstekenaar van Rotterdam? Klik dan op de link voor meer informatie: https://stadstekenaar010.nl/nl/over-de-stadstekenaar-van-rotterdam/


Anita Helmy




is kunst (modern) expert bij CataWiki en kunstenaar van beroep. Moderne kunst vormt de rode draad in het leven van Anita Helmy. Op twaalfjarige leeftijd maakte een tentoonstelling van Dalí diepe indruk, waarna ze naar de zaterdagacademie voor kunstonderwijs ging. Daarop volgde de kunstacademie, maar tijdens de financiële crisis begin jaren ’80, ging Anita Helmy haar eigen weg. Met enkele collega kunstenaars opende ze een galerie, met exposities uit binnen- en buitenland. Zo wilde zij kunst weer onder de aandacht brengen. Sindsdien is ze altijd kunst blijven bekijken en maken.

Waar ga je opletten? 
Ik ga letten op  het materiaalgebruik, compositie en of het werk een eigen stijl heeft. Wat communiceert de maker, en word ik er door geraakt. Ik zie veel geschilderde stadsgezichten en gebouwen in mijn werk, dus ik heb veel vergelijkingsmateriaal. Ik ben benieuwd!