21 april 2024, Landgoed 'De KijkOver' Diepenheim, het 'Kunststedeke'. Waarbij de start van het weekend regenachtig begon, klaarde de lucht op. Maar goed ook, want honderden bezoekers en leden van Nationaal Atelier werden die dag getrakteerd op kunst en inspiratie. Liefst 91 kunstwerken van Exposant-leden waren te bewonderen in de romantische bostuin van het landgoed. Er werd geschilderd, geïnspireerd, genetwerkt én geborreld. Je vindt de beelden hieronder.

Tekst gaat verder onder video.

De dag begon met een speciale workshop voor de kleinste kunstmakers, waarbij ze hun opa of oma (of ander familielid) op doek omtoverden tot koning of koningin. Maar.. alle andere creaties waren natuurlijk ook welkom. Prachtig om te zien hoe jonge kunstmakers hun verbeelding tot leven brachten op het doek!

Na de workshop werden de leden uitgenodigd om deel te nemen aan een inspiratiesessie, gegeven door niemand minder dan onze experts Sam Drukker en Alexander Pechtold. Zij deelden hun inzichten en adviezen over het kunstenaarschap. Ze bespraken ook 16 werken van onze Exposant-leden. Wat doen zij al goed? Wat kan er nog beter? En hoe bepaal je de waarde van je werk? 

Alle leden werden uitgedaagd om dieper na te denken over hun eigen artistieke reis. Om te streven naar continue verbetering en groei. De woorden van Sam en Alexander over de werken van ook andere leden werden als zeer nuttig en waardevol ervaren.

Naamloos.png

N
atuurlijk hebben we zo'n feestelijke dag afgesloten met een borrel én een overheerlijke pannenkoek (of 2..). 

Deze eerste Nationaal Atelier Dag was een groot succes, waarbij kunstmakers en liefhebbers samenkwamen om te genieten van kunst, creativiteit en inspiratie. We kijken uit naar een volgende editie en bedanken iedereen die heeft bijgedragen, en dat zijn dus ook onze leden zelf!

IMG_1272 Normaal.jpeg


NB: De werken waren niet alleen te bezichtigen tijdens Nationaal Atelier Dag zelf, maar ook gedurende de twee weekenden van Kunstmoment Diepenheim. Daardoor kreeg een breder publiek de kans om van de kunst van onze Exposant-leden te genieten. Meer daarover delen we binnenkort en.. ook meer over onze volgende expositie! Ben jij erbij?