De derde plaats: Eveline Boermans - Koolrabi op bordje
Een realistische weergave van een knol koolrabi op een boerenbontbord. De donkere achtergrond trekt de aandacht naar het bord en de geoogste groente, waarbij de details van zowel de koolrabi als het aardewerk centraal staan. Het werk verbeeldt het thema oogst op een traditionele manier, met een sterke nadruk op textuur en vorm. Zoals Bert Boermans het treffend omschrijft onder het werk: "een opmerkelijke compositie ... je kijkt op het bord, terwijl het aan de muur hangt en de groente van boven naar beneden hangt". Eenvoudig, maar verrassend. 



Klik hier voor het online atelier van Eveline. 

De tweede plaats: Eline Vegter - Pioenen en vijgen
Op de tweede plaats staat een kleurrijk stilleven van Eline Vegter. Ze heeft gekozen voor een compositie van haar marktinkopen: pioenrozen en vijgen. Eén pioenroos ligt naast de vaas, terwijl een opengesneden vijg het werk afmaakt, waarbij een subtiele balans ontstaat tussen elegantie en eenvoud. De omliggende gordijnen en de natuurlijke achtergrond dragen bij aan een serene sfeer, waarin de oogst van bloemen en fruit harmonieus samenkomt. 

img-7127.jpeg

Klik hier voor het online atelier van Eline. 

De eerste plaats: Nathalie Silvertand-Houben - Franse tomaten
Dit werk van Nathalie toont een verzameling tomaten in verschillende vormen en kleuren, waaronder een opvallende gele tomaat met een glimlach. De speelse compositie en het contrast tussen licht en donker trekken direct de aandacht, met een humoristisch accent als verrassing. Een klassiek beeld, "of toch niet", zoals Nathalie het zelf omschrijft. In al haar werken laat Nathalie ruimte voor haar eigen verbeelding, en dat geldt ook voor deze Franse Tomaten. De combinatie van realisme met subtiele fantasie-elementen geeft de compositie een unieke en onverwachte twist, waardoor het werk langer blijft boeien. 

085159-085155-085153-184244-184244-184239-184238-184218-091005-090958-090957-090952-img-20231202-142253.jpg

Klik hier voor het online atelier van Nathalie. 

En nu?
Eveline, Eline en Nathalie: gefeliciteerd! Jullie zijn automatisch geselecteerd voor de GRANDE FINALE, waarbij de winnaar van 2024 wordt bekroond door Sam Drukker & Alexander Pechtold. 

15-Publieksprijs_Lingg.jpgEn natuurlijk ook een grote dank aan alle andere deelnemers. Wij hebben weer met veel genoegen jullie werken bewonderd en kijken nu alweer uit naar meer van jullie!  

Wil jij jezelf blijven uitdagen? Doe dan mee met onze nieuwe wedstrijd met het thema GELD. 

Bekijk hier alle inzendingen van onze juli wedstrijd OOGST.