1. Flower Art Museum - A Tribute to Flowers

Het Flower Art Museum koerst af op een bezoekersrecord met de tentoonstelling ‘A Tribute to Flowers’. De internationale topfotograaf Richard Fischer is een van de meest prominente botanische fotografen wereldwijd. Door zijn inzet voor het in beeld brengen van bedreigde soorten wordt hij ook wel de ‘Ambassador of Flowers’ genoemd. Speciaal voor deze tentoonstelling gaat Fischer een samenwerking aan met de Franse beeldhouwer Jean Jacques Argueyrolles (1954). Op basis van foto’s van Fischer maakt hij een aantal sculpturen in klei, ijzer en brons, en voorziet de tentoonstelling zo van een unieke driedimensionale ervaring. Argueyrolles werkt afwisselend in Frankrijk, Thailand en China. Hij exposeert zowel op grote kunstbeurzen en tentoonstellingen in het Verre Oosten als in Europese galeries.


Foto: Richard Fisher, Flower 

Waar: Flower Art Museum in Aalsmeer
Wanneer: verlengd tot en met 12 januari 2020
 

2. Stedelijk Museum Breda - De heks van Dongen. 

In de eerste grote tentoonstelling van ‘de schilders van Dongen’ worden tekeningen en schilderijen bij elkaar gebracht uit de 19e eeuw en de 17e eeuw. Samen vertellen ze het fascinerende verhaal van een van de vroegste Nederlandse kunstenaarsdorpen.


Foto: August Allabé, Olieverf op paneel, 1869

Lees hier meer over deze tentoonstelling. 

Waar: Stedelijk Museum Breda
Wanneer: tot en met 26 januari 2020 
 

3. Museum van Loon - Fashion Fest 2019 

Tijdens modewedstrijd fashion fest showen ontwerpers, modellen en visagisten hun ontworpen collecties. Met dit jaar het thema: Follow the legacy, dat zich heeft ontleent aan de huidige expositie in het museum Aan de Surinaamse grachten - Van Loon & Suriname (1728 - 1863): een expositie waarin via acht verhalen van historische personages de werking van de Surinaamse Amsterdamse plantage-economie wordt belicht. Iedere designer kreeg een historische personage uit de geschiedenis toegewezen en moest aan de hand van een collectie zijn of haar verhaal vertellen. Die verhalen zie je nu in de vorm van kleding terug in de expositie Aan de Surinaamse grachten.


Foto: Winnaars: Designer: Marionella Hanley (team 6) Beautyartiest: Anne Wildoer
(team 6) Model: Legina Montroos (team 4)​


Waar: Museum van Loon
Wanneer: tot en met 13 januari 2020