De derde plaats: Ineke van Rheenen - De schoonheid van eenvoud
Hoeveel geld hebben we werkelijk nodig om gelukkig te zijn en onze passies te volgen? Ineke van Rheenen vangt het gevoel van eenvoud en rijkdom in haar werk. Met een rustieke, verweerde boot op de achtergrond en een levendige, kleurrijke voorgrond, laat ze zien dat schoonheid niet in luxe zit, maar in het omarmen van het alledaagse. De warme en koele kleuren zorgen voor diepte en roepen een gevoel van kalmte op. Onder de oppervlakte ligt een rijkdom die je niet in geld kunt meten.

Ineke's werken zijn gevoelig en tonen een verfijnde beheersing van kleur en textuur. Haar liefde voor vorm en compositie zet elk werk in een serene sfeer, waarbij ze de kijker uitnodigt om even stil te staan en te genieten van het moment.

bootje-3.jpg

Klik hier voor het online atelier van Ineke. 

De tweede plaats: Nel Maasland - Stilleven, oude munten uit portemonnee
Kunnen we dit beeld al zien als cultureel erfgoed? ;). De portemonnee met muntgeld lijkt steeds meer te verdwijnen uit ons dagelijks leven, en gevuld met oude Nederlandse munten al helemaal.

Dit kunstwerk vangt de nostalgie van vroegere tijden perfect. De nauwkeurigheid en het realisme van de munten en hun reflecties op de houten tafel trekken meteen de aandacht. Het werk roept niet alleen vragen op over de waarde van geld, maar ook over de veranderende relatie met materiële rijkdom. De zachte, gedempte kleuren en het subtiele spel van licht en schaduw geven het geheel een serene sfeer, die uitnodigt tot reflectie. Het is een stille herinnering aan een vervlogen tijdperk, waarin vakmanschap en oog voor detail centraal stonden, en tegelijk een eerbetoon aan de blijvende waarde daarvan in de kunst.


img-3524-20240927145921.jpeg

Klik hier voor het online atelier van Nel. 

De eerste plaats: Maria Romp - Leven op grote voet
Voor het eerst in de geschiedenis van onze maandwedstrijd valt een beeldhouwwerk in de prijzen. Het expressieve werk 'Leven op grote voet' van Maria Romp heeft de eerste plaats behaald en vangt op speelse wijze het thema GELD. Maria heeft de verbeelding van het leven "op grote voet" neergezet, een uitdrukking die staat voor een leven in luxe en overvloed.

De vloeiende, organische vormen en het ruwe oppervlak van het beeld geven het werk een aardse, bijna primitieve uitstraling. De grote voeten van het figuur zijn nadrukkelijk aanwezig, waardoor het figuur letterlijk op grote voeten leeft, met een prachtige knipoog naar de uitdrukking. Het beeld roept daarmee vragen op over onze verhouding met materiële rijkdom: leidt "op grote voet" leven werkelijk tot geluk, of schuilt de waarde juist in eenvoud en balans?

Maria Romp, een autodidact en creatieve duizendpoot uit Groningen, weet met haar werk de kracht en kwetsbaarheid van de menselijke vorm te verkennen. Haar kunstwerken ademen verbeeldingskracht en nodigen de kijker uit om stil te staan bij de diepere betekenissen achter vormen, bewegingen en materialen. 

20240930-103316-20240930104831.jpg

Klik hier voor het online atelier van Maria. 

En nu?
Ineke, Nel en Maria: gefeliciteerd! Jullie zijn automatisch geselecteerd voor de GRANDE FINALE, waarbij de winnaar van 2024 wordt bekroond door Sam Drukker & Alexander Pechtold. 

15-Publieksprijs_Lingg.jpgEn natuurlijk ook een grote dank aan alle andere deelnemers. Wij hebben weer met veel genoegen jullie werken bewonderd en kijken nu alweer uit naar meer van jullie!  

Wil jij jezelf blijven uitdagen? Doe dan mee met onze nieuwe wedstrijd met het thema GEZONDHEID. 

Bekijk hier alle inzendingen van onze juli wedstrijd GELD.