juryleden

 

Dorus Brekelmans

Dorus Brekelmans (Waalwijk, 1972) studeerde Toegepaste Grafiek aan de Karel De Grote Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Antwerpen. Na zijn studie ging hij in 1998 aan de slag als zelfstandig illustrator en kunstschilder. Na twaalf jaar gewerkt te hebben aan uiteenlopende projecten,  heeft Brekelmans zich de laatste jaren meer en meer toegelegd op zijn werk als kunstschilder. Zijn schilderijen worden tentoongesteld in vooraanstaande galeries in binnen- en buitenland. Hij exposeerde in 2016 in het Breda’s Museum en in 2020 in het Stadsmuseum Harderwijk.

In 2013 en 2015 deed Dorus mee aan het t.v.-programma Sterren op het Doek. André Kuipers en Robert ten Brink kozen beiden het werk van Brekelmans als winnend portret.





Sam Drukker

 

Sam Drukker (1957) is autonoom kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam. Na een opleiding bij Academie Minerva te Groningen (1977-1982), waar hij les had van Matthijs Roling (1943) en Ben van Voorn (1929-2004) vestigde hij zich via Parijs in Amsterdam als beeldend kunstenaar. Vannaf 1990 geeft hij les aan de Wackers Academie in Amsterdam. Hij was tevens oprichter van het Nederlands Portretschap en werd in 2011 gekozen tot Kunstenaar van het jaar. In 2017 was Sam de Jury voorzitter van de allereerste editie van Like my Painting.


Sebastiaan Groot
 

Sebastiaan Groot


Sebastiaan Groot (1997) woont momenteel in Egmond aan den hoef en studeert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2019 deed hij mee aan het tv-programma Project Rembrandt en werd hij uitgeroepen tot winnaar. Als kind was hij een dromer en wist al vroeg dat hij iets met kunst wilde doen. Samen met zijn beste vriend deed hij ook aan theater.  Zonder nadenken gaf Sebastiaan zich op voor Project Rembrandt. Ondanks dat hij nog maar drie jaar schilderde won hij het programma. 

Wil je meer weten over de schilder- en tekenwedstrijd? Lees dan hier verder!