Art Arnhem is ‘een kunstbeurs van hoog niveau in hogere sferen’, letterlijk en figuurlijk! Voor Art Arnhem zijn uit meer dan 200 aanmeldingen uiteindelijk 79 kunstenaars geselecteerd die zich dit weekend gaan presenteren. Hieronder hebben we 3 kunstenaars uitgelicht die je zeker moet gaan bekijken!
 

Marlène Stevers

 
Marlène Stevers, Koel helder water, 40x30,
olieverf op koper, 2018

In 1985 heeft Marlène Stevers de opleiding afgerond aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te 's-Gravenhage. Haar leraren waren o.a. Simon Koene, Joseph Cals en Hens de Jong. Tegelijkertijd heeft ze aanvullende cursussen gevolgd bij Wim Bettenhausen en Ber Mengels. Na een aantal jaar in het buitenland te hebben gewoond is ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten de studie Bachelor of Education in Visual Art en Design gaan volgens. Na haar studie heeft ze zich o.a. gespecialiseerd in het werken met oude schildertechnieken. In 2012 exposeerde ze voor het eerst in de vorm van een duo expositie samen met Lux Buurman in de Pulchri Studio te 's-Gravenhage.


Marina Cleiren 

 
Marina Cleiren,Genesis, 80 x 100 cm, olieverf

Kunstenares Marina Cleiren heeft zich toegelegd op het maken van portretten. "Bij mijn portretten staat de fysieke gelijkenis en herkenbaarheid voorop en probeer ik de schoonheid van de mens vast te leggen. Door afwisselend speels en geconcentreerd te werken is het tevens een zoektocht naar harmonie". In haar vrije werk combineert ze abstracte en figuratieve elementen met een magisch realistische en/of spirituele ondertoon. Naast haar vrije werk schildert ze ook portretten van mens en dier in opdracht. 
 

Jacqueline Engels

 
Jacqueline Engels, Passanten in de winkelstraat,
Olie-acryl-en lakverf


"De mens en wat er in hun omgaat daar draait het om." In Jacqueline Engels haar werk staat bijna altijd de mens centraal. Soms in de vorm van silhouetten en schaduwen, steeds minder expliciet. Sfeer is vooral bepalend en wordt geschapen door te spelen met verschillende technieken en materialen. Spelend en onderzoekend met verschillende materialen zoals lak en bijenwas, blijft ze op zoek naar de juiste vorm en compositie en gaat ze door tot er een interessante gelaagdheid ontstaat. "Het geeft me een goed gevoel wanneer mensen geraakt worden door mijn werk".

Engels is in 2005 begonnen aan de Academie voor de Schone Kunsten in België waar ze koos voor portret en modelschilderen. Daarna volgde ze nog drie jaar de specialisatiegraad om deze in 2014 met eervolle vermelding af te ronden.

Informatie:

Event: Art Arnhem
Locatie: Eusebiuskerk in Arnhem
Datum: 11 - 12 januari
Tijd: 11.00-17.30
Prijs: Tickets kosten € 7,-