1. Nationaal Museum van Wereldculturen


5 doe-tips van musea voor kids!

Deze musua zijn tot en met 1 juni gesloten, maar online bieden het Afrika Museum, Museum Volkenkunde, het Tropenmuseum en het Wereldmuseum een aantal creatieve activiteiten aan die kinderen spelenderwijs iets leren. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je een zentangle moet maken! Voor alle leeftijden.

 
 
   Klik hier!
 
 


2. Kröller Müller Museum


5 doe-tips van musea voor kids!

De spelletjes en puzzels vliegen als warme broodjes over de toonbank! Daarom kan deze tip niet in het rijtje ontbreken. In Art Collector maak je kennis met Helene Kröller-Müller en haar grote wens: een museum met de grootste meesterwerken uit de moderne kunst. Stap in Helenes voetsporen en maak jacht op de beste kunstverzameling. Is je collectie compleet? Kom dan naar het museum en onderzoek de kunstwerken uit jouw verzameling met de speciale leskaarten. Vanaf 8-99 jaar.

 

 
 
   Klik hier!



3. Nationaal Glas Museum


5 doe-tips van musea voor kids!

Ben jij de nieuwe Meydam? Ontwerp thuis het perfecte flesje voor jouw favoriete sausje voor bij het eten. Download het ontwerpvel en lever het digitaal in. Je ontwerp wordt ook geplaatst op het Junior instagram account van het Glasmuseum! Voor alle leeftijden.

 

 
 
   Klik hier!
 


4. Rijksmuseum


5 doe-tips van musea voor kids!

Ben je op zoek naar een puzzel voor de hele familie? In de Rijksmuseum shop vind je nu een unieke puzzel gebaseerd op de Nachtwacht! Je kunt zelf de wereldberoemde Duckwacht van Zwembandt van Rijn namaken met puzzelstukjes. De Duckwacht is een limited edition speciaal gemaakt voor het Rijksmuseum in samenwerking met Donald Duck. Vanaf 6-99 jaar.

 
 
   Klik hier!



5. Groninger Museum


5 doe-tips van musea voor kids!

En alweer de laatste doe-tip voor vandaag! Het Groninger Museum nodigt je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je zelf kunt uitvoeren. Elke week krijg je van het museum een nieuwe creatieve missie om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen. Voor alle leeftijden. 
 
 
   Klik hier!


Vind je het artikel leuk? Deel het op social media!