1. Open Call: beeldend kunst project in Amersfoort


open call voor kunstenaars

Het zichtbaar maken van een kwalitatief hoogstaand beeldende kunst project waarmee de actuele kunst op de kaart wordt gezet. Door gebruikmaking van een vernieuwde vorm, een sterk concept, een ongebruikelijke samenwerking of door bijvoorbeeld kunstenaars uit Amersfoort te inspireren. Het project vindt plaats in Amersfoort. De opdracht staat open voor kunstenaars en curatoren van binnen en buiten Amersfoort. Bij het project wordt ten minste 1 beeldende kunstenaar of vormgever uit Amersfoort betrokken. Voor de Open Call 2021 stelt de gemeente Amersfoort een budget van max. € 30.000,- (ex btw) beschikbaar. Je kunt tot en met 15 september 2020 een voorstel insturen.
 
  Klik hier voor meer informatie
 

2. Open Call: De Wacht-Ruimte



open call voor kunstenaars

Midden maart kwam het ‘normale’ leven voor vele professionals uit het culturele veld plotseling tot stilstand. Door de crisistoestand werden duizenden evenementen geannuleerd, en verloren evenveel cultuurwerkers hun banen, inkomsten en oude zekerheden. Ook voor de samenwerking tussen Nederland en België zijn de gevolgen groot. 
Daarom wil de Nederlandse Ambassade professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers en historici uitnodigen om ook in deze tijden samen te werken. Daarom lanceren ze een tijdelijke open call: ‘De Wacht-Ruimte’. Deze regeling stelt middelen ter beschikking voor Nederlands-Belgische partnerprojecten in tijden van COVID-19. Daarbij wordt voorrang gegeven aan projecten die reageren op de actualiteit of inzetten op innovatieve methodes in tijden van isolatie. De eerstvolgende deadline is 19 juli, voor projecten die starten tussen 1 september en 31 december 2020.
 
  Klik hier voor meer informatie


3. Open Call voor illustratoren: het beste onuitgegeven prentenboek


open call voor kunstenaars

De opdracht van deze wedstrijd is een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen. De winnaar ontvangt 7.500 EURO en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt voor ‘Kleurboel’, de tentoonstelling kinderboekillustraties in Hasselt, die daarna eventueel rondreist. Op die tentoonstelling bekronen kinderen hun lievelingsillustratie met de Kleurboelprijs. De winnaar van de Kleurboelprijs ontvangt 750 EURO.
Voor 19 juli dien je je inzending op te sturen. 
 
  Klik hier voor meer informatie
 

4. Open Call: Pictoright steunfonds



open call voor kunstenaars

'Om de creatieve sector tijdens de Coronacrisis direct te kunnen ondersteunen keert Pictoright een eenmalige bescheiden bijdrage voor productiekosten uit aan haar individueel aangeslotenen en is er eenmalig €350.000,- beschikbaar gesteld door OCW.

Het bedrag van OCW wordt ingezet voor diverse projecten binnen het beroepsveld van de door Pictoright vertegenwoordigde disciplines, te weten ontwerp & illustratie, fotografie en beeldende kunst. De deadline is zondag 2 augustus 2020.' 
 
  Klik hier voor meer informatie

Andere artikelen lezen?
9 x kleurplaten door kunstenaars
romans over kunst